Vandaag de Engelse Wikipedia lezen ondanks de blackout?

Er wordt geprotesteert tegen 2 wetsvoorstellen SOPA en PIPA waarover op 24 januari in het amerikaanse senaat wordt afgestemd. Met deze wetten zou de overheid het recht krijgen direct en gericht websites uit de lucht te halen. Aan de protestactie doen ook andere websites mee zoals reddit.com. Op reddit staat een klokje die nog ruim 3 uur af aan het tellen is tot in de VS de ochtend aanbreekt. Wikipedia is in Nederland echter vanochtend om 6:00 al begonnen.

 

Door JavaScript in de browser tijdelijk uit te schakelen is het mogelijk om het zwarte scherm weg te halen. De gewone wikipedia zit er namelijk gewoon onder en werkt prima. Aangezien veel websites JavaScript gebruiken is het wel aan te raden dit naderhand weer terug te zetten.

De protestactie gaat 24 uur duren en betreft alleen het Engelse gedeelte. Als u dit toch vandaag wilt of moet gebruiken kunt u het onderstaande doen om in Internet Explorer 9 Javascript uit te zetten. Let wel op dat niet alle gebruikers de nodige rechten hebben verkregen om dit te kunnen doen.

  • Ga naar "Internet Opties" gaan via het tandwiel rechts bovenin
  • Klik op "Aangepast niveau"
  • Zet "Actief uitvoeren van scripts" op "Uitschakelen"

Stap 1

Stap 2

Stap 3