Via Google Maps bij bedrijven naar binnen kijken

Google breidt zijn geografische dienst Street View uit met Business Photos: bezoekers stappen hiermee vanaf hun computer bedrijven binnen in Google Maps.

Google Maps-gebruikers kunnen virtueel een bedrijf binnenstappen en een indruk krijgen van de aangeboden producten. Handig voor onder meer winkels, restaurants en hotels. Voor bedrijven is Business Photos een extra dienst om klanten binnen te lokken en een indruk van producten en diensten te geven.

Kosteloos 360-gradenfoto’s
Bedrijven die interesse hebben, dienen een verzoek in bij Google. De zoekgigant stuur een fotograaf die kosteloos 360-gradenfoto’s maakt. De foto’s worden dan geplaatst op de Business Page in Google Maps. Nadat het interieur is veranderd, kan een bedrijf opnieuw een aanvraag doen voor het maken van foto's.

Nog niet in Nederland
De dienst is nog niet beschikbaar in Nederland. In Europa alleen in Parijs en Londen. Daarbuiten zijn er 35 steden in de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Japan waar bedrijven kunnen meedoen. Momenteel werkt Google aan uitbreiding naar meer steden.